teknikens bakslag





idag bestämde jag, eric och micke oss för att vi skulle skicka in en film till maltesers hemsida, man kunde vinna feta priser, men deadlinen var ida.

de som filmen gick ut på var att man skulle käka maltesers på ett roligt sätt.

vår ide var att två snubbar skulle sitta i ett hus på två plan, och en skulle skrika efter en maltes. sen skulle den andra lägga en maltes i en ränna, och den första skulle suga upp maltesen (den är ju så lätt).

inköpslista, 50 hushållspappersrullar, tusen kilometer tejp, passionsfruktsläsk och maltesers.
läsken var egentligen till mig för att dricka, och sen fick vi inte tag på maltesers, bara nån chokladkula som micke tjolla i österskärsaffärn. (vi e btw homies där, fick 25% rabatt när vi köpte 50 hushållspappersrullar).

så efter vi åkt till bergshamra för att hänga på fräsht mediabolag, sen förbi zinken för att hämta en kamera (HDV ready, steadyshot extra wide sensor light silver fusion 4X) gick vi hem till johanssons och började pyssla, och några timmar senare så stod rännan klar, typ 20 meter halva hushållspappersrullar, från övervåning till undervåning. den va fan inte vacker, men fungerade. jag var i mitt ässe, och byggde supersvängar på supersvängar. det bor nog en liten timell i oss alla. erland kom förbi och gjorde ett monster av a4papper. ruskigt skillat.

sen vare bara att filma då, schyssta shots, åkte hem till widers mansion i softa bergaparken och redigerade med typ en timme på oss till deadline kl midnatt. fem i spöktimmen hade vi renderat klart och lyckats få en soft film med nina simone som soundtrack. micke hade lagt softa schvuussh ljud och skrikit malteser tvåhundra gånger.

går in på hemsidan, laddar upp.

det funkar inte.

försöker igen.

det funkar inte.

varför i helvete funkar det inte?

då ser nån den lilla texten: MAX 5 MB FILM.

vår film? typ 140 mb. fan.

komprimera, komprimera, komprimera. vi lyckades få ihop den till 6,5 mb med den absolut sunkigaste pixelkvaliteten du kan hitta på den här sidan lützen samt en mindre skärm än nokia stenålderstio. fy fan.

de va ju jävla kul.






halv ett lyckades vi iaf hitta ett sätt att göra dom ännu mindre och ännu sunkigare, och la upp den. om den får en enda röst så blir jag glad. hata teknik.






















ja hänger kvar vid sommarnätter.









Kommentarer
Postat av: anna

öh, va?

Postat av: Johan Holmgren

Var någonstanns är det man går in och röstar?

you can count on my vote!

2007-11-19 @ 20:10:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback