vuxen




hej. nu skall jag skriva en hel massa egocentriskt nonsensbabbel. stäng internet och gå ut och lek i försommaren, hitta nån att bli kär i och käka pizza om du inte vill läsa.









jag har ont i halsen för jag försöker sluta röka. de e rätt sjukt typ.. moment 22. ja vill sluta röka för att ja inte ska få ont i halsen så får jag ont i halsen för att jag slutar röka. hmm. jaja.

eller ja kanske håller på och bli sjuk?

ja vet inte. ska konferera med min hjärna:

-hej hjärnan.
-tja henke.
-hur mår du?
-jodå, pigg som fan. inte, vafan kan du aldrig sova å ta de lite lugnt??
-men vafan klaga inte, så fort jag tar det lugnt vill du ju bara ha nåt att göra och börjar whina.
-jaja men ändå, lagom mycket?
-ok ska tänka på det. vi ses tja.


fan nu glömde ja ju fråga om ja håller på att bli sjuk:

-tja hörrö.. håller ja på att bli sjuk?
-vet inte. fan känn efter!?
-ja men de e så jävla svårt.
-jävla idiot.
-slappfitta.
-hora.
-bög.

fan vi kom inte överens ida.


hängde fett mycke med
amanda igår. typ 12 timmar. somnade tillome. hon e rätt skön. eller? vänta ska fråga hjärnan:

-hörrö e amanda skön?
-ne fy fan hon e asvirrig, man fattar ju inte nånting av henne.
-ok hon e inte logisk, men ändå hon e ju liksom glad och härlig?
-sånt fattar inte ja, ja förstår inte den människan.
-jaja, men JAG fattar henne och tycker hon e störtbra.
-ok men de e upp till dig i så fall.
-a juste håll käften.


fan han e inte gla ida. nånting har hänt.. shit.

men nu ska ja spela san andreas och plocka tonårspoäng sen ska ja gå på popaganda och plocka häftigpoäng. puss henrik










shit ja borde träffa jennt oftare.
jenny

henk full

henk spräng



naturkunskapsprov 60 sidor. själv snittar jag 10 sidor/timmen så jag lär väl sitta tills kl 4 inatt.

























ne för fan man önskar ju att man var såhär full i slips jämt!

henk full

tråkigt

henk tråk








ibland händer ingenjävlating.

russkji

my god.

spenderade veckan som gick i den mångkulinariska och fantastiska staden st. petersburg. efter det kan vi räkna ut en sak: ryssar är dumma i huvet.

antagligen så tycker de precis samma sak om svenskar, att det enda vi gör är att supa, va konstiga, ha konstiga kläder och vara lata. men ändå, ryssar är fan speciella.

men egentligen tror jag inte att dom är dumma i huvet, det blir bara så mysko och det skär sig när man träffar en kultur och ett folkslag som är så sanslöst olikt sitt eget samhälle, har sån olik historia, och när man kommer så nära det som man gör när man blir utbytt. för dom är annurlunda och de har mycket större bagage. de tänker på saker som en svensk ALDRIG skulle tänka på, för oss är krig något man hör om ibland på tv eller läser om i tidningen. rubriken "150 döda i folkmord i Kongo-Kingshasa" brukar normalt innebära en blinkning men inte mer från en svensk. krig är fiktion det har aldrig funnits något krig, folk gör ju fan lumpen utan en tanke på att dom kan hamna i krig.
för ryssar är krig verklighet och vardag och förtryck är något som alla upplevt och kommer ihåg. demokrati är för de flesta ryssar något dåligt, för det innebär våld, arbetslöshet och fattigdom.

i västvärlden så målas kommunismen alltid upp som något som är hemskt, horribelt och många förknippar det direkt med nazismen nästan. men om man frågar en ryss så ser dom på saken med andra ögon, för vad man än säger så hade alla människor kläder, mat, bostad och en fast lön i sovjetunionen och det är vad de kommer ihåg. de hade ingen frihet men de hade mat, det är vad de flesta ser. och demokratiseringsprocessen går riktigt långsamt, just nu innebär demokrati frihet, men den blir dyrköpt. 8 personen delar på 70% av ryssland BMP, 20% är företagspengar och 10% får de 150 000 000 innevånare som blir kvar att dela på. de påstår att nu finns det möjligheter, helt klart. men långifrån för alla. för de flesta blir den enda möjligheten att bo på gatan.

för mig är detta en chock att lyssna på, eftersom jag i miniamerika hela mitt liv har hört och läst att kommunismen suger apröv och bara innebar förtryck och död. nog med politik.

första intrycket av ryssland var iof rätt fett, jag och mik skulle bo hos jenia, alias bengt, och christian skulle bo hos alex och vi skulle tydligen åka bil hem till bengt. vi spanade långt och länge och hittade tillslut bilen, en lada. (världens sämsta bilar, men de enda som kunde köpas under sovjet tiden). lada är typ som en fiat, fast mindre och enormt mycket coolare. den brände vi igenom hela st. petersburg i och det är fan inte lite, stockholm är fan minimalt.

jag och mik bodde hemma hos jenia, alias bengt, i hans egna rätt stora 3-rummare i norra st. petersburg, där bor han (19) och hans brorsa (15) helt ensamma. bengt var allmänt mysko däremot, har aldrig vart med om en större tidspessimist. det tog 20 minuter med tunnelbanan till centrum och ca 10 minuter att gå, och VARJE JÄVLA DAG så påstod bengt att det tog en och en halv timme att ta sig till centrum. sjukt.
sen så micrade han kalsonger också, det var smarrigt. har aldrig garvat så mycket.

själva utbytet gick ut på att dom kom till sverige (vilket jag då missade för jag var och åkte skidor, bra planerat henrik, tack) och lärde sig svenska medans vi skulle åka dit och spela teater på komediteatern i st. petersburg. det är nog lite större än man hajar, det är som att spela på stadsteatern i sverige ungefär.
(WOOOOOOHO JA E SÅ JÄÄÄÄVLA COOOOL AAAAAAAAAAAH)



jag tror nog det här var den intressantaste resa jag gjort, kanske inte den roligaste eller bästa, men helt klart den intressantaste. att få se det ryska folket och den ryska kulturen som ändå är sargad. det gav rätt sköna perspektiv på sitt eget liv, som jag tror att jag verkligen behövde. det kändes som att det blev för mycket tillslut, en miljard intryck, en miljard chocker, en miljard tankeställare, ingen sömn, konstant superi och fest, museer och teatrar. man fick den känslan av att man var så mätt på händelser och intryck att man bara kopplade bort.

okej, eftersom det är en insiktsfull resa ska jag bara skriva upp några saker jag fått insikt om:

ryssar är rasister, alltså grova rasister. varför vet jag inte. den enda mörka personen jag såg på hela veckan var infösare till chokladmuseet.

ryssar hatar fortfarande usa. mycket alltså. bengt slog mig nästan när ja köpte cola. (ok, nu ljög jag men han kunde ha gjort det)

ryssar är faktist smarta, de är läsande. under ockopationen under andra världskriget som varade i 900 dagar hade den stora bokhandeln öppet varje dag, medan folk svalt. dom påstår att det är pga att när kristendomen spred sig från södern så gick många greker österut, medans många italienare gick västerut. därigenom så har de det grekiska alfabetet (kyrilliska, sjukt intressant, jag lärde mig) och framförallt har de bevarat den grekiska traditionen att sinnet och kunskap sätts främst. en femtonårig ryss läser filosofi och spelar inte dataspel. de påstår att västvärlden har satt kroppens nöjen främst. tolka själv.

jag har vart med om en cool grej som låter coolare än det egentligen e men ändå. om man ska kalasa i st.petersburg finns en liten hake, hela centrum är en ö och på alla sidor är det en flod som det går broar över. problemet är att de öppnar broarna kl ett ungefär för att köra transporter till typ inlandet. broarna stängs först vid 6-7. detta innebär att om man ska festa så MÅSTE man festa till kl 7, det går liksom inte att ta sig hem rent fysiskt. vi grabba en svarttaxi kl 6, det var smarrigt.

softaste kvällen var nästan när vi fem satt i bengts kök hela jävla natten, kjedjerökte, drack öl och diskuterade politik och världsfred. vi var djupa á la femtiotal.

mat är billligt men äckligt.
















ps. skivan igår var en hit. prinsessan var söt.


neej nu e de bråttom.

uppdatering av läget:


henrik har bott med mikael hos bengt i norra st. petersburg en vecka. check.
henrik landade för en timme sen. check.
henrik ska ta sitt nyförskaffade körkort och åka till studentskiva som han kommer bli sen till. check.
mikael sover i min säng. check.
henrik har inte hittat smokingen än. check.
henrik är makalöst trött efter svarttaxi genom st. petersburg kl 6 och en halvtimmes sömn. check.
henrik ska skriva en lång och insiktfull blogg om ryssland. snart.

puss och kram. check.

stopp.

oftast går det jävligt snabbt. det är jävligt mycke grejer man ska fixa och man hittar inte parkering, och man hittar inte det där jävla pappret och nån skriker och nån ringer och man måste fixa nåt som inte är klart tills redovisningen imorrn och tjejen man har det med kommer bli major lack och mamma grinar över nåt man inte har gjort som man borde och rummet är ostädat och man ska iväg och repa och träna innan och man måste ringa honom om helgen för man måste ha krök och fan ja har ju inga jävla pengar och jag måste ju ha pengar helvete och hon kunde inte träffa mig idag och fuck och FAAAN DET GÅR FÖR SNABBT DET ÄR FÖR MYCKET!!

men ibland finns det saker som bara stoppar såna där jävla egoadrenalinstresstestosteronrushar.
ida va de så.. tack ninjo.






dagens tips till alla stressade personer: märk när nånting får er att stanna och softa och ta det lite piano ett tag. det blir bättre, typ allt bli bättre.



empo



här e en som softar järnet. empo. men han e sjukl bakis just när tillfället förevigades.

fuck.

jag är extremsur på min far. riktigt jävla ilandssur. fittafuck kan man säga.

här går man helt på eget bevåg och förstånd och andra fina ord och skaffar ett körkort, har roddat allt själv, beställt tider, pluggat, fixat allting och körde upp igår och klarar det och i euforin så ringer jag min FAR och undrar hur mycket bensin det finns i bilen?

DÅ SVARAR DEN JÄVLA GUBBFAN ATT JAG INTE FÅR LÅNA DEN FÖRRENS HAN ÄR HEMMA FÖR HAN VILL VISA HUR DEN FUNGERAR!!

jättebra pappa, visa hur bilen som jag övningskört i ett år fungerar GÖR DET.

jävla gubbfan.

henk arg













missförstå mig inte, jag älskar min familj, dom är det bästa jag har men va fan. jävla principfitta.











lista igen

OKEJ JAG VET ATT DE E TRIST MEN JA TYCKER DE E SJUKT KUL:

Jag har...
(x) varit kär
(x) blivit dumpad
(x) dumpat någon
( ) fått sparken
( ) varit i knytnävsslagsmål
( ) rymt hemifrån
(x) haft känslor för någon som inte kännt samma sak
(x) blivit arresterad
(x) börjat gråta av en film
(x) börjat gråta av en låt
(x) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
(x) köpt ny mobil senaste halvåret
(x) haft sex under fyllan
(x) somnat helt blodig
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
(x) legat med en medarbetare
(x) sett någon dö
( ) varit kär i en av mina internetkompisar
( ) varit i Kanada
( ) varit i Mexiko
(x) flygit
(x) rökt en cigarett
(x) rökt en cigarr
(x) varit hög
(x) varit full
(x) druckit en god drink
(x) haft sex med någon som somnat efteråt
(x) druckit en äcklig drink
(x) gått hem från stan klockan fem på natten
( ) spytt i en bar
(x) sett en del av dig själv brinna
(x) ätit sushi
( ) varit kär i någon av samma kön
(x) varit nykter när alla andra varit fulla
(x) åkt snowboard
(x) crowdsurfat under en konsert
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) tagit smärtstillande
( ) älskar eller saknar någon just nu?
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
( ) haft sex med någon av samma kön
(x) gjort en snöängel
(x) haft ett te-party
(x) ljugit om din sexuella läggning
(x) byggt en avancerat snöfigur
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
( ) drömt om att bli våldtagen
(x) lekt uppklädd
(x) bett någon köpa ut cigg/snus
(x) hoppat i en lövhög
(x) åkt släde
(x) fuskat när du spelat spel
(x) köpt något totalt idiotiskt
( ) åkt dit för att ha tagit tjack
( ) varit nära på att åka dit för att ha tagit tjack
(x) varit ensam
(x) somnat i skolan/på jobbet
(x) använt ett falskt id
(x) skrikit åt en lärare
(x) tittat på en solnedgång
( ) varit med i en jordbävning
(x) varit vaken 3 nätter i sträck
(x) rört en orm
(x) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) blivit missförstådd
( ) tagit hand om ett råddjur/en get
(x) ätit något som fått dig att spy
(x) spytt självmant
(x ) vunnit en tävling
( ) fotat några som haft sex
(x) gått mot rött
( ) blivit avstängd från skolan
(x) varit i en bilolycka
(x) haft kramp
(x) svimmat av ren utmattning
( ) känt dig utstött
(x) ätit ett helt glasspaket på en natt (två paketer)
(x) dansat i månljus
( ) hatat ditt utseende
(x) varit vittne till ett brott
( ) ifrågasatt ditt hjärta
( ) varit besatt av post-it lappar
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse (hemma i skogen nära jag bor XD)
(x) varit på andra sidan landet
(x) varit otrogen
( ) varit ihop med någon som varit otrogen mer än 5 ggr
(x) blivit tillfrågad att ha sex med någon för pengar
( ) haft sex med någon för pengar
(x) simmat i havet
(x) känt som om du håller på att dö
(x) gråtit dig själv till sömns
( ) lekt polis och rånare
(x) sjungit karaoke
(x) betalat för mat med bara mynt
(x) gjort något med dig själv som du inte borde gjort
(x) busringt
(x) legat i en vattenpöl mitt i natten
( ) försökt begå självmord
(x) pekat finger åt någon
(x) fångat en snöflinga på tungan
(x) fylledansat och svetthånglats samtidigt
(x) skrivit ett brev till tomten
(x) tittat på solnedgången tillsammans med någon du bryr dig om
(x) sårat någon väldigt mycket
(x) gjort upp eld på en strand
(x) skrivit en låttext
(x) varit seriöst besatt av någon
( ) burit hakkors/vita skosnören/bombarjacka i syfte att provocera
(x) sovit på en busshållplats
( ) förstört en fest
(x) åkt rullskridskor
( ) skadat någon väldigt mycket
(x) fått en önskan inslagen
( ) haft sex med en apa
(x) kastat sten på en anka
(x) hoppat från en bro
( ) ätit hund/katt-mat
(x) sagt till en främling att du älskar honom/henne
( ) kysst en spegel
(x) sjungt i duschen
( ) burit en svart klänning
(x) drömt att du gift dig med någon
(x) limmat fast din hand i något
( ) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en snusare
( ) genomgått medveten självsvält
( ) kysst en fisk
( ) varit ihop med en tönt
(x) varit ihop med en gangster
(x) låtsats varit full
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) skrikit så att du inte fått luft
( ) byggt en kärra
(x) pratat i telefon i mer än sex timmar
(x) stannat uppe hela natten
(x) gått på en fjortis/fylle fest
( ) fått utegångsförbud
(x) blivit aggressiv under en fylla
(x) jagat någon genom halva stan
(x) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
(x) haft en träkoja
(x) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
(x) gjort en kriminell handling
( ) tror på spöken
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) köpt underkläder på myrorna
( ) spelat kyckling
(x) blivit puttad i en pool med kläderna på
(x) blivit tillsagd av en främling att du är het
(x) haft sex hos en kompis
(x) haft sex med en kompis
(x) brutit ett ben
(x) vela döda någon
(x) haft chansen att döda någon
(x) fångat en fisk och sen ätit den
(x) fångat en fjäril
(x) haft en myskompis
(x) skrattat så mycket att du grät
(x) gråtit så mycket att du skrattade
( ) sugit av någon offentligt
(x) fuskat på ett prov
(x) haft en Britney Spears-skiva (där sprack mitt vattetäta alibi)
(x) glömt någons namn
(x) sovit naken



nu vet ni fett mycke hemlisar. hö

jag ska mörda mig själv



idag svarade jag rätt spontant men ändå från hjärtat såhär på frågan "hur e läget henke?":

- nej de e skit, jag har fett ont i kroppen, typ fortfarande bakis sen i söndags, de gick dåligt på matteprovet bara vg, sjukt trött, har en miljard grejer att fixa och ingen tid, helt jävla flat broke, mina cigg e slut, ingen kärlek, å ja ska till ryssland nästa vecka så ja måste fixa pass grejer å de e sjukt jobbigt sen så missa ja tåget i morse så ja e sur.


typ en halv minut senare så var jag på ursinnig jakt efter en pistol, jag ville ju för fan skjuta mig i huvet för jag svarat så jävla idiotiskt på en sån jävla fråga!!! KAN JAG INGET ANNAT ATT KLAGA???

jag ville ju seriöst skjuta mig i huvet, jävla skönt perspektiv jag har på mitt liv. vilka jävla skitgrejer och skitproblem jag har, och ändå så har jag mage att klaga på dom?

seriöst, jag är född och uppväxt i en kärnfamilj där jag alltid fått all den jävla kärlek jag behövt, oftast mer än nödvändigt, jag bor i en jävla förortsbubbla där årets stora skandal är att sonen på kvarnåsvägen gått ut med att han är homosexuell, jag har ingen tid över för jag fyller hela mina jävla dagar med saker som jag verkligen tycker om att göra, typ som att spela teater, spela musik, skriva låtar, vara med människor jag älskar och beundrar och att typ fika, jag är bakis för jag vart på en sjukt rolig fest och jag gillar ju för fan att vara bakis! jag går i skolan och lär mig jävligt mycke intressanta saker vad folk än säger, jag får åka på en jävla betald resa till ryssland!! ÄNDÅ KLAGAR JAG!!

jag har aldrig haft något problem i mitt liv, mitt liv består av arton helt jävla problemfria år, trettioarton skyddsnät och hundatolv räkmackor som jag surfar på, jag har ALDRIG haft något brist på pengar, om jag verkligen behöver pengar så får ja pengar, jag har (nästan) aldrig hamnat i situationer där mitt liv ställs på någon slags spets, jag tar alltid rättigheter som en självklarhet.

jag har det så sjukt jävla bra i den här världen och ändå så klagar jag. fy fan. jag ska skjuta mig i huvet.

74390-7

valborg.

oj vart fan börjar man, kanske där det slutade?

att henrik står på en stege i bara kalsonger halv 4 på morgonen mitt i österskär och försöker göra inbrott till sitt eget hus, redlöst full, lysnande och skrålande på kom igen lena och övertygar långsamt men succesivt blomman och ström att det är det bästa som hänt popsverige sen after dark samtidigt som vi ringer hela listan och undrar om dom kan komma hit med knark.



henk morgon


(bilden är inte helt sanningsenlig, jag hade tshirt på mig men de e roligare att framstå som en biff så om du läste den här parantesen, glöm den snabbt som fan)

och allt detta började på mörby badet med några helt fredliga människor som bara badade, lyssnade på nerrökt musik och drack lite öl.

det som är i mitten får ni lista ut själva (tips. alkohol har lite med det att göra)(french och nattbuss också)



KONSEKVENSEN AV GÅRDAGEN VAR :  sjuklig bakfylla.



jag brukar verkligen verkligen inte bli bakis, om jag blir bakis blir jag lite mysbakis. typ så bakis att man kan sitta på cafe me lite knullruffs och skvallra om gårdagen, eller typ så bakis att man kan gå omkring i dom där sjukligt stora brallorna som från början var pappas men nu är mina och se på musikal-filmer från åttiotalet och dricka kaffe. på det hela taget precis så bakis som man bör vara för att känna att gårdagen faktist var riktigt berusande.

men jag börjar dagen med att vända mig om och hitta siri bredvid mig (vilket jag inte riktigt visste om och det ledde till en redig chock), följt av nästan momental huvudvärk som skenade genom pannbenet ner till korsryggen och pulserade sådär obehagligt sakta fram och tillbaka. efter ett försök att sortera upp gårdagens tusentals minnesbilder av människor, platser och händelser resulterade i att pulsningarna övergick till spänningshuvudvärk. sen på allt detta så kom min syster in och skriker sånger om hur jävla lycklig hon är (jag försökte sjunga med men nåt tog emot).

och jag är INTE klar!! det bästa var (förutom en redig uppsvullnad i ansiktet till följd av en smarrig fylla, för mycket klor och för mycket fetsmink) att jag idag skulle avlägga en arbetsintervjuv som kommunikatör (telefonförsäljare). detta ledde till ännu en redig chock för jag hade mer eller mindre lyckats förtränga det.



dagens solsken är däremot hanna, tror hon e sötast i världen. hon har liksom det där solskenet jag behövde för att överleva dagen. vi måste sett söta ut, jag hade stans risigaste hår, största och mörkaste påsarna under mina röda ögon och svullen överallt bredvid en brunbränd utvilad solskensmänniska. här kommer en liten teckning från paint!



henk hanna

i verkligheten så ser inte hanna ut som en gigantisk pårökt hippie och i verkligheten ser jag inte ut som ricky. men försök själva att rita i paint och se hur jäävla lätt det är! hanna ser mer brasiliansk ut, fast lite fransk och rätt snygg. jag ser ut som brad pitt.

/puss å bakis 


(lista i parantes)

(toksnodd)

Lyssnar på just nu: candi staton.. fy fan vilket kap.

Jobbigaste skolämnet: kemi. ok jag hatar det verkligen. jag prisar allah att det har upphört.
Favoritcafé: muren (mest för det är homo och att dom visar frank sinatrafilmer).
Favorittidning: GIFTORM, eller mad. (kalle anka kan få vara med).
Största som händer i sommar: hoppas på filmen.. hoppashoppashoppas.
Favoritplagg i garderoben just nu: mitt whippin floyd linne tillsammans med mina sjukt billiga måndagsjeans.
Längd: vette fan. kortare än micke, längre än lucas.
Byter gärna garderob med: bruce springsteen 1975.
Vanligaste färgen på mina kläder: svart, vit, röd. allt jag äger e fan svart vitt och rött.
I sommar kommer jag gå klädd i: barfota och sarong.
Men absolut inte i: orange.
Jag doftar: sviiindyrt.
Min yngsta kusin heter: öhm.. vette fan. har några får många.
Favoritmodellen just nu: skiter faktist i modeller.
Byxa eller kjol? byxa.
Så många skor har jag: fler trasiga än hela
Sminktips till allmänheten: skit i sminket.
Du trodde att han skojade när han sa: hon e inte okej.
Om du fick ett plagg/ en väska/ ett par skor gratis, vad skulle du välja?: en kollektion pour homme plagg. (översteg nog kravet lite)
Senast utlästa bok: om en pojke av nick hornby.
På rasterna i skolan: mingelkungen!
Mitt rum kan beskrivas som: kaos?
Mig själv med tre ord: fy jävlar ja.
Jag tränar: sjukt lite.
Jag ville bli när jag var liten: superhjälte (det e sant hade seriösa planer!)
Pluggade på universitetet/ högskolan (funderar på att plugga i framtiden): om man ändå visste sånt!
Linje på gymnasiet: natur/teater